dissabte, 12 de juliol del 2014

Dimecres 23 de juliol

TERCER DIA: MÜNICH 

Avui ens hem despertat amb una gran alegria. No plou !!!
Així que, un cop esmorzats, ens dirigim entusiasmats a conèixer Münich.
Molt a prop de l'hotel tenim una parada de metro. És increïble la quantitat de modalitats de bitllets que tens per escollir, però també resulta increïble el difícil que és escollir el més adient amb alemany. Sort d'un xicot molt eixerit que passava per allí i que molt amablement ens va ajudar. Va resultar ser un madrileny que treballava a Münich.

En primer lloc vam visitar els jardins del palau Nymphenburg, seu durant molts anys de la família reial bavaresa. Vam desestimar visitar l'nterior del palau per manca de temps i pel fet que teniem previst visitar palaus similars a Viena.
Són uns jardins immensos i molt ben cuidats. Com la majoria de palaus de l'ėpoca.

façana del palau de Nymphenburg
jardins i palau de Nymphenburg


















Després vam anar al centre. Tot passejant vam fer cap a la Marienplatz on hi conviuen els dos ajuntaments, el nou i el vell.

ajuntament nou de Munich


ajuntament vell de Munich















En el nou ens crida l'atenció el carilló d'autòmats que cada hora cobren vida deixant bocabadats tots els turistes que envaeixen la ciutat.

carilló de l'ajuntament de Munich

Seguim passejant pels carrers dels voltants fins arribar a la mítica cerveseria Hofbraushaus on decidim dinar un típic "haxe" (garró de porc), com no, acompanyat d'una cervesa bavaresa. Després de dinar vam recorrer l'edifici i vam descubrir les immenses i precioses sales de la cerveseria més gran del món.

cerveseria Hofbraushaus
una de les sales de la cerveseria
El boníssim "haxe" bavarès

































Va començar a funcionar a principis del segle XIX, va ser completament destruida durant la Segona Guerra Mundial i l'any 1958 la van reconstruir completament.
També disposa d'un Biergarten i ha estat el centre de la vida popular i politica de Münich durant molts anys. Realment mereix la visita.

Biergarten de la Hofbraushaus

Seguidament hem anat al Viktualienmark, un mercat permanent d'aliments molt típic a Munich.

Viktualienmarkt

Viktualienmarkt

















És un dels mercats a l'aire lliure més famosos d'Europa. Es va iniciar l'any 1802 i avui dia hi ha més de 140 paradetes i botigues que ofereixen tot tipus de productes típics de la regió.
Ens crida molt l'atenció l'ordre i el bon gust que tenen els botiguers en presentar els seus productes, la qual cosa ens fa passar una estona molt agradable tot aprenent coses sobre les tradicions bavareses.



Enmig del mercat trobem el Maibaum. Es tracta d'una de les tradicions més populars de Baviera que consisteix en aixecar un tronc d'arbre el més alt possible, pintat amb els colors de la bandera bàvara (blau i blanc) i adornat amb representacions dels diferents oficis representats al mercat. És realment espectacular i una atracció més del mercat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada