dissabte, 12 de juliol del 2014

Divendres 25 de juliol

CINQUÈ DIA: VIENA

Comencem la nostra estada a Viena, ciutat que ens fa molta il·lusió conèixer donades les bones referències que en tenim.

Decidim deixar el cotxe a l'hotel i utilitzar el transport públic que aquí funciona molt bé i a molt bon preu.

El nostre primer destí és el Hofburg, situat al centre de Viena. Es tracta de l'antic palau imperial, durant més de 600 anys residència dels Habsburg.
El conformen un enorme conjunt arquitectònic on hi podem trobar les antigues Estances Imperials, la Biblioteca Nacional, l'Escola d'Equitació i una munió de museus.

jardins del Hofburg amb un monument dedicat a Mozart
entrada principal del Hofburg


















De tot aquest entramat arquitectònic decidim visitar el museu dedicat a l'emperadriu Sissí i als apartaments imperials.

Es comença la visita per unes sales on s'exposen objectes de la vida quotidiana al palau (coberteria, plateria, ...), per passar després a veure 19 de les habitacions oficials i privades que van utilitzar en el seu moment l'emperador Franz Joseph i l'emperadriu Elisabeth (Sissí), totes elles molt ben conservades amb els mobles i decoració originals.Dels apartaments imperials no hi posem cap imatge donat que hi és prohibit fer-hi fotografies.

escalinata d'accés als apartaments imperials
plateria utilitzada a la cort imperial


















Després de visitar detingudament el museu, ens dediquem a passejar una estona pels magnífics jardins del Hofburg i buscar un lloc per dinar.


jardins del Hofburg

passejant pels voltants del Hofburg


















Després de dinar decidim visitar un altre dels incomptables museus de Viena. Escollim el "Wien Kunsthistorisches Museum" (Museu de Belles Arts de Viena), és un dels museus de belles arts més importants del món i es troba en un dels nombrosos palaus que hi ha al voltant del Hofburg.

El va fer construir l'emperador Franz Joseph per allotjar-hi la seva fabulosa col·lecció d'art. L'edifici té planta rectangular i acaba en una cúpula de 60 metres d'alçada culminada amb una estàtua de la deesa Atenea. L'interior de l'edifici està luxosament decorat, fent d'ell una obra d'art en sí mateix.

façana del Museu de Belles Arts

escalinata d'accés a les sales del museu




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada